fredag 4. januar 2013

Mode Machines xOxbOx 2


Virker som verden har stått stille noen dager,føles hvertfall sånn! Jenter jenter liker å handle klær og sminke osv,men vi gutter får samme feelingen som dere når vi får noen nytt elektronisk,jeg kjøpte julepreseang til meg elv dette året.. Kjøpte en bass synth som er en cloning av Roland TB303,men siden denne ikke produseres lengre går den for alt fra 11-14000kr siden den ansees som en classic. Dyrt sier dere? Vel ja,kanskje litt,så jeg ombestemte meg og kjøpte en 

Mode Machines xOxbOx Socksbox 2 TB303 Clone Synthesizer

som gjør samme susen tror jeg..Og til en mye billigere penge ca. 4500 inkludert frakt fra UK.

Har ikke fått den enda,bestilte den for 7-8 timer siden.
Men ser frem til noen søvnløse netter når denne kommer,for litt må man tross alt satse eller øve om du vil for å få fremgang og i det hele tatt "forstå" bass synthen.
 

Dette er en herlig box som lager de klassiske basslinjene og den vekjente sounden fra detroit techno,acid trance og faktisk i de fleste nye vekjente låter fra artister som Rihanna,så av en eller annen grunn går disse lydene aldri av "moten".
Men sett på det sånn,hadde man ikke hatt en slik boks i studioet ville være det samme som å fjerne bassisten eller gitaristen fra bandet og da blir ikke det så mye helhet eller musikk av det.
 

Dette er vel unnskyldningen min til å kjøpe denne boksen/synthen. Skal det være så skal det være.. Er mye gøyere å lage elektronisk musikk når man har hardware istedenfor bare software.

Se videoen ovenfor så kanskje du skjønner hvor gøy man kan ha det med en slik,om man lager music og vil ha den velkjente 'acid sounden'
Lyden blir kraftigere og ikke minst live feelingen,kunne holdt på i evigheter å ramse opp 'grunner til å ha den' men ser ikke vitsen,de som vet skjønner. Ikke minst var det på tide med en ny investering siden det er 2-3 år siden siste investering.


Mange vil nok si og påstå at originalen er best,men jeg tror nok de er mye fordet de ligger på så høy pris og hvis de som eier en TB303 sier klonene er like bra vil jo de tape penger på det.

Hvem vet? Er tross alt bedre å spare 10.000kr og heller bruke de på noe annet i samme sjanger,jeg gleder meg hvertfall stort til den dukker opp i posten!
Eneste var at jeg opprinnelig ville ha blå led lys på den istedenfor rødt,men det er jo bare en bagatell,så skal ikke klage.

Så alt i alt må jeg si meg fornøyd nå som studioet begynner å ta form slik jeg vil ha det,for det er slik det skal være!! 


Nå har jeg fått denne godbiten og den funker upåklagelig bra og lyden er SEXY!
Er overfornøyd med kvaliteten og alle funksjonene som følger med. Herlig,herlig.. Hva blir det neste mon tro?

Allerede sett på gamle synther,DAW's, og alt mulig igrunn,finner mye rart på nettet til grei pris også,men burde vel fokusere på et par studio høytalere,når jeg har råd til dem og har fått fikset den ene sampleren min burde jeg vel si meg temmelig fornøyd med hvor langt jeg har kommet målet jeg satt meg for 14-15 år siden,en stund har det jo gått,men har ikke dårlig tid,jeg er techno,kommer alltid til å lage det så lenge eg er i stand til det... 
Og til de der ute som tenker på å kjøpe en 303 clone,så ville jeg hørt på rådet jeg fikk av en DJ på Facebook og kjøpe MODE MACHINES xOxbOx2!

Var som sagt spent i begynnelsen,men den levde opp til forventningene,dessuten har de jo nettopp sluppet ut en SID box nå.
Det er en liten synth/box som lager de klassiske chip lydene på C64,så jeg tror nok den kan bli en suksess ettersom mange lager 8 bits musikk for tiden eller bruker 8 bit samples i låter.

De har også sluppet noen forskjellige filter boxer som man kan koble til teknisk sett det meste man vil! 
Så det er mye å glede seg over fremover!! 

Kommer nok til å legge ut en videodemonstrasjon på norsk der jeg tester boxen ut og viser hva man kan gjøre ,en slags guide kan man vel si :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar